JavaScript Menu by Deluxe-Menu.com foodcareplus - Nieuws
foodcareplus home
Doorzoek website
Kies een taal
A A A
foodcareplus vertegenwoordigt expediteurs in gesprekken met Belgische overheid

27 mei 2014: foodcareplus en andere vertegenwoordigers van de Belgische expediteurs gingen onlangs in de haven van Antwerpen het gesprek aan met federaal minister van Financiën Koen Geens. Op de agenda stonden onder meer de aansprakelijkheid van expediteurs voor de BTW en invoerrechten voor zendingen naar de EU.
 
Ook aanwezig waren Marc Van Peel, Voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Marc Huybrechts, Voorzitter van CLECAT (Comité de Liaison Européen des Commissionaires et Auxillaires de Transport du Marché Commun) en Olivier Schoenmaeckers, Voorzitter van VEA (Vereniging voor Expeditie, Logistiek en goederenbelangen van Antwerpen).
 
Tijdens de vergadering nam minister Geens eveneens de tijd om de bekommernissen te leren kennen van de logistieke en transportorganisaties verbonden met de Haven van Antwerpen. Daarbij kwamen een evaluatie van het douane-en vervolgingsbeleid aan bod, en de voordelen van het Authorized Economic Operator systeem, inclusief het concept van ‘green lanes’ [waarbij goederen verscheept tussen twee AEO-erkende partijen sneller en met minder douanecontroles kunnen doorstromen].
 
Voor meer informatie, contacteer sales@foodcareplus.com.
Previous Page

sectorlinks
deze pagina e-mailen Sitemap deze pagina afdrukken
member GCCA ECSLA
eu organic
RedStarline

Transportglossarium | Transportlinks | Veelgestelde vragen | Downloads | Disclaimer


undercast graphic & webdesign